Samen bouwen wij aan de gemeente Beek

Woningeigenaren, woningbouwcorporaties, huurdersverenigingen, makelaars, architecten, projectontwikkelaars, gemeente en provincie.

We roepen iedereen op om met ons mee te denken

Woningeigenaren, woningbouwcorporaties, huurdersverenigingen, makelaars, architecten, projectontwikkelaars, gemeente en provincie. Iedereen is nodig om onze uitdagingen het hoofd te bieden. Daarom doen we een open oproep aan iedereen om mee te denken en mee te bouwen aan Beek. Dus aarzel niet en deel je ideeën, standpunten en concrete plannen over doe volgende uitdagingen.


Uitdaging 1

Woningvoorraad transformeren

Hoe kunnen we op een gemakkelijke en goedkope manier de bestaande woningvoorraad verjongen en verduurzamen en/of levensloopbestendig maken? Het gaat hierbij vooral om eengezinswoningen uit de jaren 1945-1970 en 1970-1990.


Uitdaging 2

Eigenaren van percelen

Hoe brengen we de eigenaren van percelen in beeld die interesse hebben in de ontwikkeling van hun eigendom ten behoeve van de huidige vraag naar woningen?


Uitdaging 3

Wat willen de inwoners?

Hoe krijgen we in beeld welke Beekenaren – op termijn – willen verhuizen en wie in hun eigen woning wil blijven, met of zonder verbouwing? Hoe bereiken we zoveel mogelijk senioren, zodat we samen kunnen optrekken? Welke partijen kunnen en willen ons daarbij helpen?


Uitdaging 4

Tijdelijke oplossingen

Er is direct behoefte aan levensloopbestendige woningen en aan woningen voor starters. Is het mogelijk om tijdelijke woningen te realiseren, zoals mantelzorgunits of tiny houses? Wie biedt welke concepten aan? Welke partijen kunnen particulieren ondersteunen in keuze en plaatsing?


Welke uitdaging zie jij?

We zijn benieuwd!

Samen bouwen aan Beek?

Een campagne vóór
en dóór de inwoners van Beek

Het is belangrijk om nu te bouwen aan de toekomst

Samen zorgen we dat Beek een fijne woonplek blijft