Voor wie is deze campagne?

Voor jou! In Beek onderscheiden vier soorten huizenzoekers. Wie ben jij?

De starter

De starter zoekt een huur- of koophuis dat geschikt is voor een eenpersoonshuishouden. Hij of zij wil lage maandlasten en woont het liefst centraal gelegen en dichtbij voorzieningen.


Het gezin

Het gezin zoekt een huis met voldoende slaapkamers, bij voorkeur met een tuin. De maandlasten mogen wat hoger zijn aangezien veel gezinnen bestaan uit tweeverdieners. Het gezin woont het liefst dichtbij voorzieningen en uitvalswegen.


Emptynesters en gepensioneerden

Deze koppels hebben geen thuiswonende kinderen meer en gaan binnenkort met pensioen of zijn al met pensioen. Het merendeel van deze mensen is tevreden en heeft geen verhuiswens.

Deze koppels twijfelen erover om in hun woning te investeren. De minderheid die wél wil verhuizen zoekt een huur- of koophuis met minder slaapkamers, meer comfort, lage(re) maandlasten en dichtbij voorzieningen.


Alleenstaande senior of gepensioneerde

Deze alleenstaande heeft geen thuiswonende kinderen meer, gaat binnenkort met pensioen of is al met pensioen. Het merendeel van deze mensen is tevreden en heeft geen verhuiswens.

Over investeren in het huis wordt getwijfeld. Wie wel wil verhuizen zoekt een huur- of koophuis dat geschikt is voor een eenpersoonshuishouden met meer comfort, lage(re) lasten en dichtbij voorzieningen.

Samen bouwen aan Beek?

Een campagne vóór
en dóór de inwoners van Beek

Het is belangrijk om nu te bouwen aan de toekomst

Samen zorgen we dat Beek een fijne woonplek blijft